lördag 14 januari 2012

Talent from the hood

Läste en gång i en bok att ens omgivning såsom vänner och lärare, spelade en större roll i hur man blir som person än ens föräldrar.
Särskilt när man växer upp i en förort finns det många negativa vägar som lockar. Vägar till kriminalitet och droger och destruktiva levnadssätt finns nära till hands.
Jag blir alltid extra imponerad av människor som varit utsatta för så mycket frestelser runtomkring sig men ändå valt att gå rätt väg. Som så lätt hade kunnat gå samma väg som majoriteten av sin omgivning men ändå själva valt att inte göra det.

Jag har en vän som jag träffat genom kickboxningen som är uppvuxen i rosengård i Malmö. Han beklagade sig över hur unga människor med en inlärningskurva som ligger på sitt livs topp hängde i parker och tillägnade sin tid åt meningslösa aktiviteter. Han blev upprörd när han tänkte på hur dessa hjärnor användes till att planera avancerade rån, klura ut bästa metoden att skimma ett kort, analysera ett misslyckat bedrägeri eller manipulera sin omgivning.  

Superhjältar brukar ofta ha restriktioner att de inte får använda sina styrkor för sin egen personliga vinning. Men i verkliga livet följer ett fritt ansvar med din talang. Det är upp till dig att använda dina styrkor och talanger för ett gott syfte.

Nedan följer två videor
Den första är ett pilotavsnitt med två nyfunna bekanta som imponerar och inspirerar i huvudrollerna

Nästa video visar fenomenet street workout. Denna video för mig visar på män som är förebilder för den yngre generationen. De har kreativitet, ger inte upp, och lägger sin tid på något positivt. Har du inte råd med gymkort? Låt det inte stoppa dig, du kan träna varsomhelst. Finns det inget vettigt att göra i din omgivning? Skapa något vettigt att göra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar